ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κατά πόσο είναι υγιής ο αυνανισμός?


Κατά πόσο είναι υγιής ο αυνανισμός?

Ο αυνανισμός ανέκαθεν έκρυβε πολλά ταμπού γύρω του, αυτό έχει δημιουργήσει συνεπώς και πολλούς μύθους και θεωρίες. Αλλά εν τέλει κατα πόσο είναι υγιής ο αυνανισμός? Αυτό θα απαντήσουμε παρακάτω αναλύοντας τόσο τα καλά όσο και τα κακά του αυνανισμού σε άντρες και γυναίκες.

Τα γενικά οφέλη του αυνανισμού

Γενικότερα τα οφέλη του αυνανισμού και στα δύο φύλα συνδέεται περισσότερο με τον οργασμό παρά με τον ίδιο τον αυνανισμό. Αυτό το τονίζει η Nicole Prause, νευροεπιστήμονας που ερευνά τη σεξουαλική συμπεριφορά και φυσιολογία, ιδρύτρια της εταιρείας σεξουαλικής βιοτεχνολογίας Liberos.

Στο σημείο του οργασμού το σώμα σας απελευθερώνει μια πληθώρα ορμονών, μερικές από αυτές:

  • Ενδορφίνες, οι οποίες είναι γνωστό ότι μειώνουν τον πόνο.
  • Ωκυτοκίνη, η οποία βοηθά στη ρύθμιση του στρες, του πόνου, του φόβου και της ευεξίας.
  • Σεροτονίνη, η οποία μειώνει το στρες και βοηθά στην εξισορρόπηση της διάθεσης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο αυνανισμός που καταλήγει σε οργασμό να έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία όπως:

  • Αυξημένη χαλάρωση
  • Μείωση του στρες και του άγχους
  • Καλύτερος ύπνος
  • Ανακούφιση από πονοκεφάλους
  • Βελτιωμένο σεξ με σύντροφο
  • Αυξημένη σεξουαλική ικανοποίηση
  • Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα οφέλη των γυναικών

Γενικότερα οι γυναίκες κορυφώνουν πιο εύκολα με τον αυνανισμό παρά κατά τη διάρκεια του σεξ. Σύμφωνα με έρευνες ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες έρχονται πιο δύσκολα σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι πως δυσκολεύονται να ανακαλύψουν τις προτιμήσεις τους και πόσο μάλλον να τις επικοινωνήσουν. Βέβαια ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, μιας και προσφέρει την ευκαιρία στις γυναίκες να μάθουν καλύτερα το σώμα τους. Έτσι μπορούν να γνωρίζουν καλύτερα πως αισθάνονται και τι χρειάζονται.

Λιγότεροι πόνοι περιόδου

Κατά την περίοδο, η μήτρα συστέλλεται για να αποβάλει το αίμα, αυτό μπορεί να τους προκαλέσει επώδυνες κράμπες. Ο οργασμός αντιθέτως, αυξάνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα και εκρίνει ενδορφίνες, οι οποίες ανακουφίζουν από τις κράμπες. Για τον ίδιο λόγο και η άσκηση μπορεί να βοηθήσει για τις κράμπες της περιόδου.

Εναλλακτική στο σεξ εγκυμοσύνης

Οι έγκυες γυναίκες μπορεί να απολαμβάνουν τον αυνανισμό περισσότερο από το σεξ με το σύντροφο τους. Αυτό ισχύει μιας και ανάλογα το στάδιο της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι κάπως αμήχανο. Επιπροσθέτως, κάποιοι άντρες φοβούνται μήπως βλάψουν το έμβρυο. Αν και το σεξ είναι απολύτως ασφαλές τόσο για τη μητέρα και το παιδί, αυτά τα προβλήματα έρχεται να τα λύσει ο αυνανισμός.

Τα οφέλη των αντρών

Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη

Οι πλειοψηφία των ερευνών δείχνει πως η εκσπερμάτωση μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου, είτε αυτό γίνεται μέσω του σεξ, είτε μέσω αυνανισμού. Η θεωρία είναι πως "ξεπλένεται κατά κάποιο τρόπο το σύστημα", απαλλάσσεται από δυνητικά προβληματικά βακτήρια ή τοξίνες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Ικανοποιεί την ανάγκη για σεξ

Λόγω των υψηλότερων επίπεδων τεστοστερόνης οι άνδρες έχουν υψηλότερη σεξουαλική συνήθως από τις γυναίκες. Αυτό το καθιστά ως ένας καλός εναλλακτικός τρόπος των ανδρών για να διαχειριστούν τις αυξημένες ορμές τους.

Παρενέργειες του αυνανισμού

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και λοιμώξεις

Κατά γενική ομολογία ο αυνανισμός είναι πολύ ασφαλέστερος από το σεξ. Πάραυτα μέσω των σεξουαλικών παιχνιδιών μπορούν να διαδοθούν νοσήματα μέσω του μοιρασμού τους με άλλους. . Όταν μοιράζεστε παιχνίδια, επιλέξτε σκληρά, μη πορώδη υλικά για να διευκολύνετε τον καθαρισμό. Αν το παιχνίδι σας είναι πορώδες, όπως ένας δονητής με ζελέ, καλό είναι να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό και μετά από κάθε χρήση να καθαρίζετε το παιχνίδι.

Ψυχική υγεία

Ο αυνανισμός μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ψυχική υγεία. Αρκετές φορές οι άνθρωποι αισθάνονται ενοχές όταν αυνανίζονται, ειδικά μετά τον οργασμό. Αυτό μπορεί να τους εμποδίσει να χαλαρώσουν πλήρως και να απολαύσουν την εμπειρία.

Σχέσεις

Ορισμένοι μπορεί να θεωρούν την αυτοϊκανοποίηση ως απειλή για τη σχέση τους. “Ο αυνανισμός είναι ένα κάτι που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να βελτιώσουν τη σχέση τους με τον εαυτό τους και να απολαύσουν μια σεξουαλική δραστηριότητα μόνοι τους, αλλά και με τους συντρόφους τους”, λέει η Susan Milstein, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σεξουαλικότητας και καθηγήτρια υγείας και κινησιολογίας.

« PREV
NEXT »