ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Οι υλικές ζημιές που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές


Οι υλικές ζημιές που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές

Οι υλικές ζημιές που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές όλης της Ελλάδας τις τελευταίες 2 βδομάδες, με έξι νεκρους,έχουν καταγραφεί ,και δεν είναι και η καλυτέρη κατάσταση.

Οι μεγάλες πυρκαγιές που προκλήθηκαν σε : Κέρκυρα ,Αίγιο ,Δερβενοχώρια ,Αττική ,Κάρυστο,Νέα Αγχίαλο και Ρόδο,κατέστρεψαν συνολική δασική έκταση 470.000 στρεμάτων σύμφωνα με την Υπηρεσεία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι φωτιές ,εκτός από δασικές καταστροφές προκάλεσαν και αρκετές υλικές ζημιές.Η Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυασικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του υποργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  πραγματοποίησαν αυτοψίες σε Ανατολική και Δυτική Αττική, Κορινθία και Ρόδο, για να καταγράψουν τις ζημιές στις πληγείσες περιοχές.

Ανάλογα με τις ζημιές που έχουν δεχθεί τα κτίσματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

  • Κόκκινα (επικίνδυνα για χρήση)
  • Κίτρινα (προσωρινά ακατάλληλα για χρήση μέχρι να επισκευαστούν)
  • Πράσινα (κατάλληλα για χρήση με ανάγκη μικρών επισκευών).

Στην Ανατολική και Δυτική Αττική και στην Κορινθία πραγματοποιήθηκαν συνολικά 344 αυτοψίες.

Πιο συγκεκριμένα :

  • 112 κτήρια χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα για χρήση («κόκκινα»)
  • 102 χαρακτηρίζονται μέχρι να επισκευαστούν ως προσωρινά ακατάλληλα για χρήση («κίτρινα»)
  • 130χαρακτηρίζονται ως κατάλληλα για χρήση με ανάγκη μικρών επισκευών («πράσινα»).

Στη Ρόδο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 45 αυτοψίες και καταγραφές των πληγεισών κτιριακών εγκαταστάσεων από τα κλιμάκια στις δημοτικές ενότητες Λινδίων και Νότιας Ρόδου.

Από τις 45 αυτοψίες και στις πυρόπληκτες περιοχές των δύο Δήμων, έξι κτήρια χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα για χρήση («κόκκινα»), 22 χαρακτηρίζονται ως προσωρινά - μέχρι να επισκευαστούν - ακατάλληλα για χρήση («κίτρινα») και 17 χαρακτηρίζονται ως κατάλληλα για χρήση με ανάγκη μικρών επισκευών («πράσινα»).

« PREV
NEXT »