ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Η τιμή της βενζίνης σε τιμή κόστους

 



Η τιμή της βενζίνης σε τιμή κόστους. Οι υψηλές τιμές των καυσίμων στην Ευρώπη έχουν δημιουργήσει προβλήματα στους οδηγούς, και πλέον εκατοντάδες βενζινάδικα αντιμετωπίζουν αυτήν την κρίση προσφέροντας υγρά καύσιμα σε τιμή κόστους.

Οι τιμές των καυσίμων σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι σε ισχύρη άνοδο εδώ και μήνες, κυρίως λόγω της απόφασης του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) να περιορίσει την παραγωγή του πετρελαίου. Για να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν επιδοτήσεις για να βοηθήσουν τους οδηγούς.

Η Γαλλία, ωστόσο, παίρνει μια ακόμη πιο αποφασιστική προσέγγιση για την μείωση των τιμών της βενζίνης. Πρόσφατα, πιέσε τις εταιρείες πώλησης καυσίμων να προσφέρουν βενζίνη και ντίζελ σε τιμές κάτω από το κόστος, και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αλλάξει την γαλλική νομοθεσία προκειμένου να γίνει αυτό εφικτό.

Πολλές εταιρείες, αν και αρνήθηκαν αρχικά το αίτημα της κυβέρνησης για πωλήσεις κάτω από το κόστος, τελικά αποφάσισαν να πωλούν καύσιμα σε τιμή κόστους, μειώνοντας έτσι τα κέρδη τους. Μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως το Carrefour και το e-Leclerc, ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν καύσιμα σε τιμή κόστους, με την Casino να ακολουθεί το παράδειγμα αυτό.

Οι διαφορές στην εφαρμογή αυτής της απόφασης ανάμεσα στις εταιρείες είναι ότι η Carrefour θα προσφέρει τα καύσιμα σε τιμή κόστους μόνο στα μεγαλύτερα καταστήματά της hypermarket, ενώ η e-Leclerc θα το κάνει δύο Σαββατοκύριακα το μήνα. Οι εταιρείες αυτές, μαζί με άλλες που συμμετέχουν σε αυτήν την πράξη αλληλεγγύης, θα συνεχίσουν να πωλούν καύσιμα σε τιμή κόστους μέχρι το τέλος της χρονιάς. Επιπλέον, η κυβέρνηση σκοπεύει να προσφέρει επιδοτήσεις ύψους 100 ευρώ, με βάση οικονομικά κριτήρια, για να ενισχύσει τους οδηγούς.

« PREV
NEXT »