ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Manna: Από σανατόριο στην Αρκαδία, στα πιο high-design πεντάστερα ξενοδοχεία της Ευρώπης

 


Manna: Από σανατόριο στην Αρκαδία, στα πιο high-design πεντάστερα ξενοδοχεία της Ευρώπης

Σε ειδικό αφιέρωμα στο ξενοδοχείο Manna το οποίο χαρακτηρίζει ως ένα από τα πιο high – design ξενοδοχεία για «απόδραση» στην Ευρώπη, προχώρησαν με δημοσίευμά τους οι Financial Times. Στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως παρόλο που για πολλούς η θερινή ραστώνη έφτασε στο τέλος της, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά σαν hot τουριστικός προορισμός.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται πως ο πόλος έλξης για επισκέπτες δεν είναι οι Κυκλάδες, αλλά είναι ένα διαφορετικό μέρος με μια πολύ ξεχωριστή διάθεση. Το Manna βρίσκεται βαθιά στα αρκαδικά δάση της κεντρικής Πελοποννήσου, στα 1.200 μέτρα υψόμετρο και περιβάλλεται από παρθένα δάση με έλατα, κοντά στο χωριό Μαγούλιανα. Το πρώην σανατόριο – που κατασκευάστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα για όσους έπασχαν από αναπνευστικά προβλήματα και φυματίωση – έμεινε ερειπωμένο για σχεδόν οκτώ δεκαετίες πριν έρθει στην προσοχή των νέων ιδιοκτητών του.

H εταιρεία Otus Ξενοδοχειακή-Tουριστική, επικεφαλής της οποίας είναι o Στρατής Μπατάγιας, πλειοδότησε σε διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, αποκτώντας το παλιό σανατόριο, που βρίσκεται σε έκταση περίπου 7 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή στο Μαίναλο της Αρκαδίας. Tο K-Studio με έδρα την Αθήνα (που βρίσκονται πίσω από τα εντυπωσιακά ξενοδοχειακά πρότζεκτς Dexamenes και Kálesma) ανέλαβε να… αναστήσει την εγκαταλειμμένη δομή, ενώ ο φωτισμός σχεδιάστηκε από την Ελευθερία Ντεκώ, της οποίας το τελευταίο έργο ήταν… η Ακρόπολη. Δείτε τη συνέχεια εδώ

« PREV
NEXT »