ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Τραγωδία στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου : Μια πληγή που μένει ανοιχτή

 


Τραγωδία στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου : Μια πληγή που μένει ανοιχτή

Στις 28 Φεβρουαρίου 2023, η Ελλάδα βίωσε μια από τις πιο τραγικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη σκότωσε 57 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια σε οικογένειες και στην κοινωνία.

Η σύγκρουση έλαβε χώρα όταν δύο τρένα, ένα επιβατικό και ένα εμπορικό, συγκρούστηκαν μετωπικά σε μια στροφή της γραμμής. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που τα βαγόνια τσαλαπατήθηκαν και εκτροχιάστηκαν, με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες ζωές και να τραυματιστούν σοβαρά πολλοί άνθρωποι.

Στις έρευνες που ακολούθησαν, αποκαλύφθηκε ότι η τραγωδία οφειλόταν σε σειρά παραγόντων, όπως ανθρώπινο λάθος, ελλιπής συντήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής και ελλιπή συστήματα ασφαλείας. Η είδηση σκόρπισε θλίψη και οργή σε όλη την Ελλάδα, με τους πολίτες να ζητούν απαντήσεις και ευθύνες.

Ένα χρόνο μετά, η πληγή από την τραγωδία στα Τέμπη παραμένει ανοιχτή. Οι οικογένειες των θυμάτων θρηνούν τους αγαπημένους τους, ενώ οι τραυματίες παλεύουν να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους. Η σκιά του δυστυχήματος βαραίνει την ελληνική κοινωνία, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει τα ερωτήματα που έθιγε η τραγωδία. Δείτε τη συνέχεια εδώ

« PREV
NEXT »