ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Υποχρεωτικά POS σε 35 κλάδους από σήμερα


Υποχρεωτικά POS σε 35 κλάδους από σήμερα

Υποχρεωτικά POS σε 35 κλάδους από σήμερα. Από σήμερα 1η Απριλίου, είναι υποχρεωτικό για 35 κλάδους επιχειρήσεων και επαγγελματιών να παρέχουν δυνατότητα πληρωμών μέσω μηχανημάτων POS. Αυτοί που δεν τον συμμορφωθούν μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα έως και 1.500 ευρώ.

Οι κλάδοι που πρέπει να δέχονται πληρωμές με κάρτα περιλαμβάνουν λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού, εκμετάλλευση ταξί, χρηματοδοτική μίσθωση, ασφάλειες, δραστηριότητες σχετικές με συναλλαγές, διαχείριση κεφαλαίων, αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων, δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων, διαφημιστικά γραφεία, παρουσίαση στα μέσα ενημέρωσης, έρευνα αγοράς, ενοικίαση εξοπλισμού αεροπορικών μεταφορών, κ.ά.

Οι εποχικές επιχειρήσεις και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ακόμα κάποιο χρονικό περιθώριο να εγκαταστήσουν τα POS τους. Το πρόστιμο για μη συμμόρφωση με την υποχρέωση αυτή μπορεί να μειωθεί εάν ο υπόχρεος καταβάλει το πρόστιμο εντός συγκεκριμένης προθεσμίας ή παρέχει αποδεικτικό έγγραφο για τη χρήση τερματικού αποδοχής πληρωμών.

« PREV
NEXT »