ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Έρχονται δύο νέα προγράμματα Εξοικονομώ

 Στα σκαριά βρίσκονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και. Ενέργειας δύο ακόμη προγράμματα. «Εξοικονομώ », τα οποία και αναμένεται να ενεργοποιηθούν εντός του τρέχοντος έτους: Ενδέχεται μάλιστα και η προβλεπόμενη επιδότηση να είναι ενισχυμένη σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους. Το ένα εξ’ αυτών θα αφορά και πάλι την ειδική κατηγορία των ευάλωτων πολιτών, ενώ το άλλο θα «πιάσει» όλα τα υπόλοιπα νοικοκυριά (δηλαδή τα μη ευάλωτα) για τα οποία σχεδιάζεται διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Στον προηγούμενο κύκλο. Εξοικονομώ για ευάλωτους, οι δικαιούχοι είχαν την δυνατότητα να διεκδικήσουν δωρεάν κρατικό χρήμα έως και 16.785 ευρώ, για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης της κατοικίας τους. Αυτό το ποσό οι πληροφορίες λένε πως θα είναι υψηλότερο. 

Τι θα προβλεφθεί στο Εξοικονομώ για ευάλωτους

Στο εν λόγω πρόγραμμα το μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης, διαμορφωνόταν σε 75% στην περίπτωση ιδιοκατοίκησης από τον αιτούντα. Η μέγιστη επιχορήγηση περιοριζόταν σε 65% στην περίπτωση δωρεάν παραχώρησης σε έτερο πρόσωπο ή ενοικίασης, αντιστοίχως.

Για κάθε δυνητικό ωφελούμενο, το ατομικό εισόδημα δεν έπρεπε να υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ και το οικογενειακό τις 10.000 ευρώ.

Η ιδιωτική συμμετοχή για την υλοποίηση των παρεμβάσεων ήταν εφικτό να καλυφθεί από τους δικαιούχους του προγράμματος, είτε με ίδια κεφάλαια είτε με δανειακή σύμβαση (για το ποσό που είχαν επιλέξει ή αυτό που θα τους ενέκριναν από τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό) είτε με συνδυασμό αυτών.

Σε περίπτωση σύναψης δανειακής σύμβασης, δινόταν η δυνατότητα εγγυοδοσίας του προγράμματος για την εξασφάλιση του δανείου προς τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
Η εγγυοδοσία κάλυπτε το ποσό της δανειοδότησης στο 100% για τις περιπτώσεις ιδιοκατοίκησης και στο 80% για τις περιπτώσεις ενοικίασης/δωρεάν παραχώρησης, λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων. Το επιτόκιο της δανειακής σύμβασης για τις ανάγκες του προγράμματος ήταν σταθερό και επιδοτούμενο, σε ποσοστό 100%.

« PREV
NEXT »