ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Πρώτη κλινική δοκιμή νέου φαρμάκου για το Αλτσχάιμερ με θετικό αποτέλεσμα



 Μια νέα προσέγγιση στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ, η οποία εστιάζει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας του εγκεφάλου, έδειξε ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους.

Το πειραματικό φάρμακο, με την ονομασία LM11A-31, στοχεύει τον υποδοχέα νευροτροφίνης P75 (P75NTR) που παίζει ρόλο στην επιβίωση, ανάπτυξη και θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων. Η δράση του φαρμάκου ενισχύει τα σήματα που προάγουν την υγεία των νευρώνων.

Παρότι η κλινική δοκιμή είχε σχετικά σύντομη διάρκεια (26 εβδομάδες), τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το LM11A-31:

  • Επιβράδυνε την εξέλιξη της νόσου σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια νόσο Αλτσχάιμερ.
  • Αποδείχθηκε ασφαλές και καλά ανεκτό.
  • Επηρέασε θετικά βιοδείκτες φλεγμονής στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το LM11A-31 μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε ασθενείς σε όλα τα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ, σε αντίθεση με τις τρέχουσες θεραπείες που στοχεύουν στο αμυλοειδές και είναι λιγότερο αποτελεσματικές σε προχωρημένα στάδια.

Επιπλέον, η μελέτη έδειξε ότι το φάρμακο επηρεάζει θετικά βασικούς μηχανισμούς ανθεκτικότητας και ακεραιότητας των νευρώνων. 

Σημαντικά σημεία:

  • Το LM11A-31 είναι ένα νέο φάρμακο που στοχεύει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας του εγκεφάλου στη νόσο Αλτσχάιμερ.
  • Η πρώτη κλινική δοκιμή έδειξε υποσχόμενα αποτελέσματα, επιβραδύνοντας την εξέλιξη της νόσου και αποδεικνύοντας την ασφάλεια και την καλή ανοχή του φαρμάκου.
  • Το LM11A-31 μπορεί να ωφελήσει ασθενείς σε όλα τα στάδια της νόσου, προσφέροντας μια νέα ελπίδα για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Πηγές: Nature Medicine

« PREV
NEXT »